Verzenden en Retourneren

Verzendmethodes

Verzending binnen Nederland

Gratis levering voor bestellingen van €20,- en meer.

Voor binnenlandse bestellingen werkt WelzijnBest samen met PostNL. Voor de verzending van bestellingen met een waarde tot €20,- rekent WelzijnBest een vast laag tarief van €3,95, ongeacht het aantal producten of grootte van uw bestelling. Bestellingen met een hogere orderwaarde worden kosteloos bij u thuis of op kantoor bezorgd.

CO2 Neutraal

WelzijnBest zet zich op meerdere fronten in voor een schonere wereld voor ons en onze kinderen. Zo is al het papier en verpakkingsmateriaal dat wij gebruiken ‘sustainable’ en voorzien van het FSC-certificaat waar mogelijk. Daarnaast compenseren wij onze CO2 uitstoot die wij maken voor het versturen van jouw bestelling. Dit doen wij zonder extra kosten te rekenen aan onze klanten.

Pakketpunten

Uw pakket zelf ophalen wanneer het ú uitkomt in één van de 3,700 ophaalpunten in Nederland.

Hoe werkt het?

In ons afrekenproces kunt u kiezen waar u uw pakket bezorgd wilt zien. U kunt hier kiezen voor een privé of zakelijk adres; een van onze winkels (altijd gratis) óf middels de lokatiekiezer een pakketpunt selecteren bij u in de buurt. Voorbeelden van pakketpunten zijn supermarkten, postkantoren of sigarenhandelaren. Vergeet wanneer u uw pakketje ophaalt niet uw identiteitsbewijs mee te nemen.

Wanneer u uw afhaallokatie heeft gekozen en bevestigd zal uw pakket naar dit adres worden verstuurd. U ontvangt zodra het pakket ons magazijn verlaat een Track & Trace code waarmee u de exacte lokatie van uw bestelling kunt volgen op de site van PostNL.

LET OP!:

U pakket blijft maar 1 WEEK liggen bij het pakketpunt. Daarna wordt het geretourneerd naar de afzender. Het opnieuw versturen van uw pakket zullen wij dan wel in rekening brengen tegen de reguliere verzendkosten die WelzijnBest hanteert.

Wat kost het?

Het gebruik van de pakketpunt service is gratis voor bestellingen van €20 of meer. Onder dit bedrag betaalt u onze vaste lage verzendkosten van €3,95.

Duitsland & België

Voor bestellingen met een waarde van €20,- of meer die naar Duitsland of België worden verzonden, rekent WelzijnBest géén verzendkosten. Onder de €20,- betaalt u slechts €3,95.

Internationale verzending

Voor buitenlandse bestellingen naar overige landen worden de verzendkosten per land bepaald, v.a. € 14,95.

Levertijden

Uw bestelling wordt verstuurd met PostNL pakketservice en zal doorgaans binnen 24 uur verzonden worden en binnen 1-2 werkdagen worden aangeboden op het door u gekozen verzendadres.

Wanneer deze termijn wordt overschreden brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte.

Voor de populairste producten van ons assortiment geldt: vóór 22.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis.

Het kan per product verschillen wanneer deze op voorraad zijn. Op de productpagina kunt u de exacte verwachte levertijd vinden. Deze worden continu bijgewerkt en zoveel mogelijk in acht genomen.

De levertijden voor bestellingen gedaan in het weekend zijn wat langer. Uiteraard doen wij er alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te versturen.

Wanneer u meerdere producten besteld met verschillende levertijden, hanteren wij de langste levertijd met het versturen van uw bestelling. Dit doen we uit overweging om zo milieuvriendelijk de pakketten te versturen. Mocht er heel veel verschil tussen zitten, dan vragen we of u een deellevering wenst.

Elke verzending wordt geleverd met een track and trace code. De track and trace code versturen wij naar je opgegeven email adres waarmee je de verzending tot aan levering kan volgen.

Mocht je om wat voor redenen niet thuis zijn, dan wordt het pakketje, of bij de buren afgeleverd inclusief een kaartje in je brievenbus met daarop de vermelding van het adres waar PostNL het pakketje heeft afgeleverd. Mocht dat niet mogelijk zijn omdat er geen buren thuis zijn of het pakketje niet accepteren, dan zal PostNL het pakketje en volgend moment (meestal de volgende dag) het pakketje nogmaals aanbieden op je eigen adres.

Is het dan nogmaals niet mogelijk, dan zal PostNL een kaartje in je brievenbus doen met daarop een afhaal adres van PostNL zelf.

Retourneren

Na ontvangst van uw producten heeft u 14 dagen de tijd om melding te maken als u de producten wilt retourneren. Hiervoor kunt u het modelformulier op de achterzijde van de pakbon gebruiken.

Wanneer u heeft gemeld de producten te willen retourneren dienen deze binnen 14 dagen aantoonbaar retour verzonden te zijn naar WelzijnBest.

Voor producten waarbij hygiëne van belang is, zoals tabletten, capsules, poeders, dranken, crèmes en oliën, geldt dat deze producten om redenen van gezondheidsbescherming niet geretourneerd kunnen worden wanneer de verzegeling na levering is verbroken. Wanneer u producten bij gebruik heeft beschadigd, kunnen we dit in rekening brengen.

In geval van retour worden het aankoopbedrag en de heenverzendkosten vergoed, de retourzending is voor uw rekening. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

​U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Het aankoopbedrag zal zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroepping terugbetaald worden. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Mocht een product u niet in goede staat bereiken dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij adviseren u direct een duidelijke foto te nemen van de staat van het pakket bij ontvangst. Producten die u niet in goede staat bereiken dienen, na contact met de klantenservice van de WelzijnBest, eveneens te worden geretourneerd.